Workshop ‘experimenteren kun je leren’

Workshop ‘experimenteren kun je leren’ (binnen) 

 

Experimenteren met schilderen klinkt misschien best spannend en dat is het ook. Maar het is ook ontzettend leuk!
Hoe doe je dat nou eigenlijk, experimenteren? Zomaar een beetje verf smeren zonder dat je weet wat het moet worden? Dan zal het vast abstract worden denk je misschien al gauw. Of het wordt een puinhoop omdat je ogenschijnlijk zonder doel of richting maar wat aanklooit met verf. En ja, dat risico bestaat.
Maar het kan ook anders. En dat is precies waar het in deze workshops om draait. Je leert gericht te kliederen met kleur. In de workshop begeleid ik je stap voor stap naar een mooi eindresultaat. Er komen verschillende schildertechnieken aan bod. Zo kun je bijvoorbeeld schilderen met een spons een oude lap of gewoon met je vingers. Je kunt zand, zout of schildermedium door je verf mengen, over aluminiumfolie schilderen of echte boomblaadjes in je schilderij plakken. Bijna alles kan en mag.
Je leert bewuste keuzes te maken om (aan de hand van een voorbeeld) een mooi schilderij te maken. 
Sta je open om los te laten wat je weet en om nieuwe schildertechnieken te ontdekken? Wil je een leuke middag beleven, vol inspiratie, nieuwe ideeën en creativiteit? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Verras jezelf en doe mee.

Wanneer?

Zaterdag 4 november 2023 van 13 tot 17u

Waar?

Atelier Maaskant, Van Schootenstraat 23, Breda

Kosten?

€ 75,- per workshop. Contant te betalen bij aanvang van de workshop. Deze workshop is inclusief alle schildermaterialen en high tea.
Neem wel zelf een doek mee om op te schilderen (minimaal 40 x 50 cm en maximaal 60 x 80 cm.

l

Inschrijven?

Inschrijven kan tot 2 dagen vóór de workshop. Bij onvoldoende inschrijvingen gaat de workshop niet door. Je hoort dit uiterlijk 1 dag van te voren. Inschrijven kan per workshop. Minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers, wacht niet te lang met inschrijven, inschrijving gaat op volgorde van aanmelding.
Klik hier om je in te schrijven of om meer informatie aan te vragen.

Workshop 'experimenteren kun je leren'

Margot Maaskant, geïnspireerd door landschapschilders

Workshop ‘experimenteren kun je leren’ (buiten)

 

Schilder in en met de natuur.
We gaan geen gewone ‘standaard’ landschappen schilderen maar de omgeving dient echter wel ter inspiratie.
De hele middag experimenteren we met verf en met wat de omgeving ons bied aan materialen en toevalligheden. In je schilderij kun je zand verwerken of boomblaadjes of gras of wat je maar kunt vinden in het bos. Maak spannende combinaties met deze materialen en stap voor stap maak je onder mijn professionele begeleiding een mooi schilderij.  Je leert anders kijken, anders denken over schilderen. Het belang van een goede (kleur)compositie, een plan van aanpak en heel veel verschillende schildertechnieken komen aan bod. Durf je de uitdaging aan?
Schilderervaring is niet nodig, wel een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een beetje lef om nieuwe schildertechnieken te ontdekken.
Verras jezelf en doe mee!

Wanneer?

zaterdag 25 september 2021 van 12 – 16u
zaterdag 23 oktober 2021 van 12 – 16u

Waar?

Mastbos Breda. We verzamelen om 12 uur op de parkeerplaats aan de Burgemeester de Manlaan/Huisdreef in het Mastbos. Deze parkeerplaats is tegenover Hotel Mastbos. Vanaf hier lopen we gezamenlijk naar de schilderlocatie. Je ontvangt tijdig een plattegrondje waarop de parkeermogelijkheden duidelijk zijn aangegeven.

Bij slecht weer geef ik een workshop in mijn atelier: Van Schootenstraat 23.

Kosten?

€ 65,- per workshop. Contant te betalen bij aanvang van de workshop. Deze workshop is inclusief alle schildermaterialen en wat lekkers aan het eind van de workshop. Neem wel zelf een doek mee om op te schilderen (minimaal 40 x 50 cm).
l

Inschrijven?

Inschrijven kan tot 2 dagen vóór de workshop. Bij onvoldoende inschrijvingen gaat de workshop niet door. Je hoort dit uiterlijk 1 dag van te voren. Bij slecht weer geef ik de workshop binnen in mijn atelier. Zie hiervoor de workshop Experimenteren kun je leren (binnen).
Inschrijven kan per workshop.
Minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers, wacht niet te lang met inschrijven, inschrijving gaat op volgorde van aanmelding.
Klik hier om je in te schrijven of om meer informatie aan te vragen.

Workshop 'experimenteren kun je leren'

Margot Maaskant, geïnspireerd door landschapschilders