workshop ‘de winterschilder’

Workshop ‘de winterschilder’

In de winter is bijna alles in de natuur in rust, veel dieren zijn in winterslaap. Er heerst stilte, de bomen zijn kaal, je ziet de takken kronkelen en de gure wind heeft vrij spel. De echte koning winter zien we niet vaak in Nederland maar in de natuur is genoeg interessants te vinden wat uitdaging biedt voor een schilderij. Bekijk de natuur eens van heel dichtbij. Wat zie je in of onder het ijs? Of kijk eens omhoog en zie welke mooie vormen er in boomtakken te zien zijn. Een laagstaand waterig zonnetje levert vaak ook mooie taferelen op. Kortom ook in de winter is er voldoende schilderinspiratie te vinden. 
Tijdens deze workshop ga je aan de slag met o.a. structuur en textuur, met verf en verschillende schildermediums. Je kunt ook minder voor de hand liggende dingen door je verf mengen zoals zand of zeezout. Of gebruik eens huishoudfolie, dat levert ook heel mooie structuren op. Aan de hand van voorbeelden neem ik je mee op deze inspirerende ontdekkingsreis. Ik geef veel tips en informatie zodat jij helemaal los kan gaan op je schilderdoek. Leef je uit, beleef de winter en maak iets moois!

Wanneer?

Zondag 14 januari 2024 van 13.00 tot 17.00u
Zondag 18 februari 2024 van 13.00 tot 17.00u

Waar?

AtelierMaaskant, Van Schootenstraat 23, Breda.

Kosten?

€ 75,- per workshop. Contant te betalen bij aanvang van de workshop. Deze workshop is inclusief alle schildermaterialen en high tea.
Neem wel zelf een doek mee om op te schilderen (min. 40 x 50 cm en max. 60 x 80 cm).

l

Inschrijven?

Inschrijven kan tot 4 dagen vóór de workshop. Bij onvoldoende inschrijvingen gaat de workshop niet door. Je hoort dit uiterlijk 1 dag van te voren. Inschrijven kan per workshop.
Minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers, wacht niet te lang met inschrijven, inschrijving gaat op volgorde van aanmelding.
Klik hier om je in te schrijven of om meer informatie aan te vragen.

workshop ‘de winterschilder’

Margot Maaskant, geïnspireerd door landschapschilders