+31(0)612275132 info@margotmaaskant.nl

workshop buiten schilderen

Workshop buiten schilderen

En-plein-air ofwel buiten schilderen is “uitgevonden” door de impressionisten. Het landschap en het altijd veranderende licht waren hun voornaamste inspiratiebronnen. In een korte schildersessie van niet meer dan een dag schilderden zij impressies van uiteenlopende landschappen. Vanwege het veranderende licht en de invloeden van het weer is het belangrijk om anders te werken dan in een atelier.
Tijdens deze workshop ga je ervaren wat de impressionisten zo enorm boeide. We trekken erop uit om het prachtige landschap van Landgoed Wolfslaar, rivier De Mark of de Strijbeekse Heide vast te leggen. Een dag aan de slag met acrylverf op doek. Schilder je eigen impressie van het landschap, wees creatief met kleur en schilderstreek. Natuurlijk begeleid ik je daarin. Een kleine groep en persoonlijke begeleiding maakt de workshops geschikt voor beginners en gevorderden, zelfs als je nog nooit geschilderd hebt kun je meedoen! Dit is creatief Breda op zijn best!

Als het regent heb ik een inspirerend alternatief binnen in mijn atelier de Van Schootenstraat 23.

Wanneer?

zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 van 13 tot 17u
zondag 2 oktober 2022 van 13 tot 17u (bij slecht weer is deze workshop binnen)
Data voor 2023 worden nog bekend gemaakt.

 

Waar?

Strijbeekse Heide, Strijbeek. We verzamelen op de kruising aan de Goudbergse Weg/ Bergweg. Vanaf hier lopen we gezamenlijk naar de schilderlocatie. Je ontvangt tijdig een plattegrondje waarop de parkeermogelijkheden duidelijk zijn aangegeven. 

OF

Mastbos, Breda. We verzamelen op de parkeerplaats aan de Huisdreef midden in het Mastbos vlakbij het Boshuis (SBB). Vanaf hier lopen we gezamenlijk naar de schilderlocatie. Je ontvangt tijdig een plattegrondje waarop de parkeermogelijkheden duidelijk zijn aangegeven.

OF

Markdal, Breda. We verzamelen aan het eind van de Bieberglaan in Breda. Vanaf hier lopen we gezamenlijk naar de schilderlocatie.

 

Kosten?

€ 70,- per workshop. Contant te betalen bij aanvang van de workshop. De workshop is inclusief schildermaterialen zoals verf, penselen en een palet. We sluiten de dag af met een hapje en een drankje of een eenvoudige lunch.

p

Zelf meenemen

Doek om op te schilderen, min. 40 x 50 cm.
Klapstoeltje
Voldoende drinken, pet of zonnehoed, indien nodig een warm vest en/of paraplu.

l

Inschrijven?

Inschrijven kan tot 2 dagen vóór de workshop. Bij onvoldoende inschrijvingen gaat de workshop niet door. Je hoort dit uiterlijk 1 dag van te voren. Inschrijven kan per workshop.
Minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers, wacht niet te lang met inschrijven, inschrijving gaat op volgorde van aanmelding.
Klik hier om je in te schrijven of om meer informatie aan te vragen.

workshop buiten schilderen

Margot Maaskant, geïnspireerd door landschapschilders